Reverse sear bavette met gevulde flespompoen en gepofte aardappel
Hoe dikker het stuk bavette hoe gemakkelijker en geschikter dit is. Eventueel gietijzeren pannetje met een eitje en wat groenten erbij.
| Tijd | Actie |
|---|---|
| T - 03:45 | Kamado naar 110, half indirect |
| T - 03:45 | Aardappel schoon / in folie |
| T - 03:45 | Flespompoen doormidden / schoon / kruisjes / olie |
| T - 03:30 | Eventueel een heel klein beetje rookhout er op |
| T - 03:00 | Aardappel en flespompoen erop |
| T - 01:10 | Knoflook in kleine strookjes snijden |
| T - 01:00 | Knoflook in kruisjes stoppen |
| T - 01:00 | Bavette erop, naar 48 kerntemperatuur |
| T - 00:55 | Vulling flespompoen maken |
| T - 00:30 | slow klaar, kamado naar 200 |
| T - 00:20 | afgrillen, kern 52 (rare) / 55 (medium-rare) |
| T - 00:10 | Vlees klaar, rusten |
| T - 00:10 | Yoghurtdressing maken |
| T | alles klaar, eten |
- Ui snipperen
- Tomaat in blokjes nijden
- Parmezaanse kaas snipperen
- Peper
- Zout
- Walnoot snipperen
- Yoghurt
- Peper
- Zout
- Peterselie
- Lenteui