Reverse sear bavette met gevulde flespompoen en gepofte aardappel

Hoe dikker het stuk bavette hoe gemakkelijker en geschikter dit is. Eventueel gietijzeren pannetje met een eitje en wat groenten erbij.

Tijdspad

Tijd Actie
T - 03:45 Kamado naar 110, half indirect
T - 03:45 Aardappel schoon / in folie
T - 03:45 Flespompoen doormidden / schoon / kruisjes / olie
T - 03:30 Eventueel een heel klein beetje rookhout er op
T - 03:00 Aardappel en flespompoen erop
T - 01:10 Knoflook in kleine strookjes snijden
T - 01:00 Knoflook in kruisjes stoppen
T - 01:00 Bavette erop, naar 48 kerntemperatuur
T - 00:55 Vulling flespompoen maken
T - 00:30 slow klaar, kamado naar 200
T - 00:20 afgrillen, kern 52 (rare) / 55 (medium-rare)
T - 00:10 Vlees klaar, rusten
T - 00:10 Yoghurtdressing maken
T alles klaar, eten

Vulling flespompoen

  • Ui snipperen
  • Tomaat in blokjes nijden
  • Parmezaanse kaas snipperen
  • Peper
  • Zout
  • Walnoot snipperen

Yoghurtdressing

  • Yoghurt
  • Peper
  • Zout
  • Peterselie
  • Lenteui