Entrecote, gegrilde aubergine en bloemkool met chimichurri

Tijdspad entrecote

Tijd Actie
T - 02:15 uit koeling
T - 01:30 kamado entrecote 80 a 100
T - 01:10 slow entrecote start
T - 01:00 Kamado groenten naar 200 a 220
T - 00:30 Kamado groenten op 200 a 220
T - 00:25 Aubergine doormidden, inwrijven met olijfolie, peper en zout
T - 00:21 Aubergine gesneden naar beneden
T - 00:16 Aubergine op de schil
T - 00:15 Plakken bloemkool snijden van 2cm dik, olijfolie/peper/zout
T - 00:10 slow entrecote klaar, kern 48 graden
T - 00:06 Plakken bloemkool grillen
T - 00:05 Entrecote naar andere kamado, even afgrillen
T alles klaar, eten

Chimichurri

  • 2 tenen knoflook
  • takjes munt
  • takjes peterselie
  • 1 el oregano
  • 1 el basilicum
  • halve (rode) ui
  • 1 citroen

Hak de munt en de peterselie klein en doe het in een kommetje. Doe er vervolgens de eetlepels oregano en basilicum bij. Snipper de halve rode ui goed fijn en doe deze ook in het kommetje. Rasp de helft van de schil van de citroen in het kommetje en voeg het sap van een halve citroen toe. Knijp de twee teentjes knoflook uit in het kommetjes en voeg vervolgens olijfolie toe tot er een ‘gladde’ saus ontstaat. Breng ten slotte nog op smaak met zout en peper.

Ingredienten

  • Entrecote
  • Bloemkool
  • Courgette
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout