Liesstuk, zoete aardappel en courgette

Voorbereiding

  • 4 uur van te voren vlees rubben
  • 45 minuten van te voren vlees uit de koeling
  • Zoete aardappel (eventueel met tijm) strak inwikkelen in aluminium folie
  • Aardappel op indirecte rooster, moet zeker 2 uur liggen
  • Kamado aan, naar 100 a 110 graden
  • Liesstuk op de barbecue, vet boven, kerntemperatuur naar 48 graden
  • 45 graden: courgette snijden in plakken van 1 cm, inwrijven met olie
  • Liesstuk onder folie laten rusten, barbecue opstoken naar 200 a 220
  • Liesstuk boven directe hitte, kerntemperatuur naar 54 graden, iedere 1 a 2 min draaien.
  • 10 minuten rusten
  • Courgette en aardappel na rusten ook klaar

Tijdspad

Tijd Actie
T - 06:30 Aanbrengen rub
T - 02:15 uit koeling
T - 01:45 kamado 100 a 110, zoete aardappel
T - 01:30 slow start
T - 00:40 Courgette snijden en olien
T - 00:30 slow klaar, kamado 200 a 220, rusten
T - 00:20 afgrillen
T - 00:10 rusten
T alles klaar, eten

Ingredienten

  • Liesstuk
  • Zoete aardappel
  • Courgette
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout