Liesstuk, zoete aardappel en courgette
- 4 uur van te voren vlees rubben
- 45 minuten van te voren vlees uit de koeling
- Zoete aardappel (eventueel met tijm) strak inwikkelen in aluminium folie
- Aardappel op indirecte rooster, moet zeker 2 uur liggen
- Kamado aan, naar 100 a 110 graden
- Liesstuk op de barbecue, vet boven, kerntemperatuur naar 48 graden
- 45 graden: courgette snijden in plakken van 1 cm, inwrijven met olie
- Liesstuk onder folie laten rusten, barbecue opstoken naar 200 a 220
- Liesstuk boven directe hitte, kerntemperatuur naar 54 graden, iedere 1 a 2 min draaien.
- 10 minuten rusten
- Courgette en aardappel na rusten ook klaar
| Tijd | Actie |
|---|---|
| T - 06:30 | Aanbrengen rub |
| T - 02:15 | uit koeling |
| T - 01:45 | kamado 100 a 110, zoete aardappel |
| T - 01:30 | slow start |
| T - 00:40 | Courgette snijden en olien |
| T - 00:30 | slow klaar, kamado 200 a 220, rusten |
| T - 00:20 | afgrillen |
| T - 00:10 | rusten |
| T | alles klaar, eten |
- Liesstuk
- Zoete aardappel
- Courgette
- Olijfolie
- Peper
- Zout