Pulled Pork Kool Salade

Voorbereiding

Dag van te voren:

  • Vet wegsnijden
  • Vlees rubben. In plastic folie in koelkast laten liggen.

Dag zelf:

  • Barbecue naar 120 graden
  • Na 4:45 of op 70 graden (begin plateau): lak maken
  • Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74 is (wat het eerste gebeurt), vlees insmeren met verwarmde lak
  • Na twee uur inpakken met folie
  • Door tot kerntemp van 88 graden.
  • Boterzacht testen met sateprikker. Anders door tot max 96. Iedere 15 min testen
  • Uit folie halen, vocht opvangen, 15 min uitdampen.
  • Inpakken in folie, 60 min rusten
  • Broodjes in de oven afbakken
  • Saus maken
  • Bij serveren: vlees uit elkaar trekken
  • saus eroverheen en goed mengen

10 uur?

Tijdspad

Dag van te voren: vlees rubben en inwikkelen in folie

Op de dag zelf: vooral onbekend hoe lang het duurt dus op tijd beginnen. Zeker 10 uur barbecuetijd voor 2kg procureur. Dit maakt dus:

Tijd Actie
15 min barbecue opstoken naar 120 graden
300 min stap 1 tot max 74 graden
5 min liken
120 min restart stap 1
5 min inpakken met folie
120 a 180 min Door tot kerntemp van ten minste 88, max 96 graden
15 min uitdampen
60 min rusten

Totaal gegarandeerd 520 min, 8 uur en 40 minuten. Als laatste deel nog zo’n 3.5 uur duurt heb je dus 12 uur nodig.

Gewicht Tijd in folie tot gaar
2kg 120 a 150 min
Tijd Actie
T - 01:15 Uitdampen
T - 01:15 Uitdampen
T - 01:00 Rusten
T - 00:20 Oven voorverwarmen
T - 00:15 Saus maken
T - 00:07 Broodjes in de oven
T alles klaar, uit elkaar trekken, saus en eten

Koolsalade

  • Peterselie fijnmaken
  • Mayonaise met Yoghurt en mosterd mengen.
  • Goed roeren, daarna azijn, peper en zout toevoegen.
  • Peterselie toevoegen.
  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Wortel in kleine blokjes
  • Ui snipperen.
  • Vermeng alles en kneed met je handen

Lak

In pan aan de kook brengen

  • 125 ml barbecuesaus
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing

Saus

In pan aan de kook brengen

  • 125 ml vocht dat uit de folie
  • 125 ml appelsap
  • 125 ml barbecuesaus (of meer bij minder vocht)
  • 3 eetlepels bastardsuiker
  • 2 eetlepels worchestershire saus

Ingredienten Pulled Pork

  • Procureur
  • Barbecuesaus
  • Appelazijn
  • Worchestershire saus
  • Honing

Ingredienten koolsalade

  • 600 gr spitskool
  • 300 gr wortel
  • 1 grote rode ui
  • 2 el mayonaise
  • 10 gr peterselie
  • 1 el mosterd
  • 5 el yoghurt
  • 2 el azijn
  • peper
  • zout

Ingredienten carolina dry rub

  • 2 eetlepels zout
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels chillipoeder
  • 2 eetlepels versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 4 eetlepels paprikapoeder

Ingredienten injectie

  • 100 ml appelsap
  • 60 ml (witte wijn)azijn
  • 40 ml honing
  • 30 ml worchestershire saus
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 1 eetlepel uienpoeder