Pulled Pork Kool Salade
Dag van te voren:
- Vet wegsnijden
- Vlees rubben. In plastic folie in koelkast laten liggen.
Dag zelf:
- Barbecue naar 120 graden
- Na 4:45 of op 70 graden (begin plateau): lak maken
- Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74 is (wat het eerste gebeurt), vlees insmeren met verwarmde lak
- Na twee uur inpakken met folie
- Door tot kerntemp van 88 graden.
- Boterzacht testen met sateprikker. Anders door tot max 96. Iedere 15 min testen
- Uit folie halen, vocht opvangen, 15 min uitdampen.
- Inpakken in folie, 60 min rusten
- Broodjes in de oven afbakken
- Saus maken
- Bij serveren: vlees uit elkaar trekken
- saus eroverheen en goed mengen
10 uur?
Dag van te voren: vlees rubben en inwikkelen in folie
Op de dag zelf: vooral onbekend hoe lang het duurt dus op tijd beginnen. Zeker 10 uur barbecuetijd voor 2kg procureur. Dit maakt dus:
| Tijd | Actie |
|---|---|
| 15 min | barbecue opstoken naar 120 graden |
| 300 min | stap 1 tot max 74 graden |
| 5 min | liken |
| 120 min | restart stap 1 |
| 5 min | inpakken met folie |
| 120 a 180 min | Door tot kerntemp van ten minste 88, max 96 graden |
| 15 min | uitdampen |
| 60 min | rusten |
Totaal gegarandeerd 520 min, 8 uur en 40 minuten. Als laatste deel nog zo’n 3.5 uur duurt heb je dus 12 uur nodig.
| Gewicht | Tijd in folie tot gaar |
|---|---|
| 2kg | 120 a 150 min |
| Tijd | Actie |
|---|---|
| T - 01:15 | Uitdampen |
| T - 01:15 | Uitdampen |
| T - 01:00 | Rusten |
| T - 00:20 | Oven voorverwarmen |
| T - 00:15 | Saus maken |
| T - 00:07 | Broodjes in de oven |
| T | alles klaar, uit elkaar trekken, saus en eten |
- Peterselie fijnmaken
- Mayonaise met Yoghurt en mosterd mengen.
- Goed roeren, daarna azijn, peper en zout toevoegen.
- Peterselie toevoegen.
- Snij de spitskool in fijne reepjes
- Wortel in kleine blokjes
- Ui snipperen.
- Vermeng alles en kneed met je handen
In pan aan de kook brengen
- 125 ml barbecuesaus
- 2 eetlepels appelazijn
- 2 eetlepels honing
In pan aan de kook brengen
- 125 ml vocht dat uit de folie
- 125 ml appelsap
- 125 ml barbecuesaus (of meer bij minder vocht)
- 3 eetlepels bastardsuiker
- 2 eetlepels worchestershire saus
- Procureur
- Barbecuesaus
- Appelazijn
- Worchestershire saus
- Honing
- 600 gr spitskool
- 300 gr wortel
- 1 grote rode ui
- 2 el mayonaise
- 10 gr peterselie
- 1 el mosterd
- 5 el yoghurt
- 2 el azijn
- peper
- zout
- 2 eetlepels zout
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels gemalen komijn
- 2 eetlepels chillipoeder
- 2 eetlepels versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel cayennepeper
- 4 eetlepels paprikapoeder
- 100 ml appelsap
- 60 ml (witte wijn)azijn
- 40 ml honing
- 30 ml worchestershire saus
- 1 eetlepel grof zeezout
- 1 eetlepel uienpoeder