Spareribs, 3-2-1 met patat en salade

Voorbereiding

Dag van te voren:

  • Vlies wegsnijden
  • Vlees rubben. 12 tot 24 uur in plastic folie in koelkast laten liggen.
  • Aardappelen snijden
  • Aardappelen 5 minuten koken tot beetgaar, dan af laten koelen en in de koelkast

Dag zelf:

  • Barbecue naar 110 a 120 graden

  • Indirect verwarmen + lekbak

  • Eventueel rookhout

  • Ribben op rack

  • 2u15m a 3u garen

  • Salade maken

  • Inwikkelen in folie met appelsap

  • 1u30m a 2u garen

  • Friet uit de koelkast

  • Lak maken en verwarmen

  • Oven naar 200 graden

  • Ribben uitpakken en insmeren met lak

  • 45m a 60m laten liggen tot kerntemperatuur van 85 a 95 graden.

  • Regelmatig opnieuw lakken

  • Patat inwrijven met olijfolie

  • T - 30: aardappelen 30 minuten in de oven, iedere 10 min omscheppen

Tijdspad

Dag van te voren: vlees rubben en inwikkelen in folie

4u30m a 6u vanaf ribben op de barbecue.

Ingredienten spareribs

  • 3 dik bevleesde ribben
  • Appelsap of Whiskey

Ingredienten salade

  • halve krop ijsbergsla
  • 10 sherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 2 ei
  • 1/2 paprika (rood of geel)

Ingredienten rub

  • 2tl chilipoeder
  • 7el paprikapoeder
  • 2el knoflookpoeder
  • 2el uienpoeder
  • 2el gemalen komijn
  • 3el bastardsuiker

Ingredienten lak

  • 200 ml appelsap
  • 200 ml ketjap
  • 200 ml ketchup
  • 5el honing
  • 6el bastardsuiker
  • 1tl chilipoeder
  • 1 ui snipperen
  • 3 tenen knoflook snipperen
  • 3el worchestershire saus