Spareribs, 3-2-1 met patat en salade
Dag van te voren:
- Vlies wegsnijden
- Vlees rubben. 12 tot 24 uur in plastic folie in koelkast laten liggen.
- Aardappelen snijden
- Aardappelen 5 minuten koken tot beetgaar, dan af laten koelen en in de koelkast
Dag zelf:
-
Barbecue naar 110 a 120 graden
-
Indirect verwarmen + lekbak
-
Eventueel rookhout
-
Ribben op rack
-
2u15m a 3u garen
-
Salade maken
-
Inwikkelen in folie met appelsap
-
1u30m a 2u garen
-
Friet uit de koelkast
-
Lak maken en verwarmen
-
Oven naar 200 graden
-
Ribben uitpakken en insmeren met lak
-
45m a 60m laten liggen tot kerntemperatuur van 85 a 95 graden.
-
Regelmatig opnieuw lakken
-
Patat inwrijven met olijfolie
-
T - 30: aardappelen 30 minuten in de oven, iedere 10 min omscheppen
Dag van te voren: vlees rubben en inwikkelen in folie
4u30m a 6u vanaf ribben op de barbecue.
- 3 dik bevleesde ribben
- Appelsap of Whiskey
- halve krop ijsbergsla
- 10 sherrytomaatjes
- 1 komkommer
- 2 ei
- 1/2 paprika (rood of geel)
- 2tl chilipoeder
- 7el paprikapoeder
- 2el knoflookpoeder
- 2el uienpoeder
- 2el gemalen komijn
- 3el bastardsuiker
- 200 ml appelsap
- 200 ml ketjap
- 200 ml ketchup
- 5el honing
- 6el bastardsuiker
- 1tl chilipoeder
- 1 ui snipperen
- 3 tenen knoflook snipperen
- 3el worchestershire saus