Staartstuk met gerookte salade caprese

Voorbereiding

  • Dag van te voren droog maken, schoon snijden, diamanten maken en rubben.

  • Inpakken in vershoudfolie

  • 45 minuten van te voren vlees uit de koeling

  • Staartstuk op de barbecue, vet boven, kerntemperatuur naar 48 graden

  • Staartstuk onder folie laten rusten, barbecue opstoken naar 200 a 220

  • Staartstuk boven directe hitte, kerntemperatuur naar 55 graden, iedere 1 a 2 min draaien.

  • 10 minuten rusten

De salade is in een paar minuten klaar. Tomaat en mozarella snijden en op de barbecue plaatsen tijdens de slow fase. Rookhout zorgt voor de smaak.

Tijdspad

Tijd Actie
T - 01:45 kamado 100 a 110
T - 01:30 slow start, 48 kern
T - 00:30 slow klaar, tomaat klaar, kamado 200 a 220, rusten
T - 00:20 afgrillen, kern 55
T - 00:10 rusten
T alles klaar, eten

Ingredienten

  • Liesstuk
  • Tomaat
  • Mozarella
  • Basilicum