Staartstuk met gerookte salade caprese
-
Dag van te voren droog maken, schoon snijden, diamanten maken en rubben.
-
Inpakken in vershoudfolie
-
45 minuten van te voren vlees uit de koeling
-
Staartstuk op de barbecue, vet boven, kerntemperatuur naar 48 graden
-
Staartstuk onder folie laten rusten, barbecue opstoken naar 200 a 220
-
Staartstuk boven directe hitte, kerntemperatuur naar 55 graden, iedere 1 a 2 min draaien.
-
10 minuten rusten
De salade is in een paar minuten klaar. Tomaat en mozarella snijden en op de barbecue plaatsen tijdens de slow fase. Rookhout zorgt voor de smaak.
| Tijd | Actie |
|---|---|
| T - 01:45 | kamado 100 a 110 |
| T - 01:30 | slow start, 48 kern |
| T - 00:30 | slow klaar, tomaat klaar, kamado 200 a 220, rusten |
| T - 00:20 | afgrillen, kern 55 |
| T - 00:10 | rusten |
| T | alles klaar, eten |
- Liesstuk
- Tomaat
- Mozarella
- Basilicum