Staartstuk met gepofte aardappel en zoete aardappel
- 4 uur van te voren uit koeling
- Goed droog maken met papieren doekjes
- Diamanten snijden in het vet, 7 a 10 mm dik
- vlees rubben, zout op vet, rest naar eigen inzicht
- 45 minuten van te voren vlees uit de koeling
- Kapje van tomaten afsnijden, vruchtvlees/vocht eruit snijden/scheppen en bewaren.
- Besprenkelen met peper, half vullen met parmezaanse kaas, peper, vruchtvlees, parmezaanse kaas, peper en dan kapje erop
- Aardappel en zoete aardappel (eventueel met tijm) strak inwikkelen in aluminium folie
- Aardappels op indirecte rooster, moet zeker 2 uur liggen
- Tomaat op indirecte rooster, ligt tot het afgrillen
- Kamado aan, naar 100 a 110 graden
- 1 blok notenhout voor het roken
- Staartstuk op de barbecue, vet boven, kerntemperatuur naar 48 graden
- Staartstuk onder folie laten rusten, barbecue opstoken naar 200 a 220
- Staartstuk boven directe hitte, kerntemperatuur naar 55 graden, iedere 1 a 2 min draaien.
- 10 minuten rusten
- Yoghurtdressing maken
- Aardappels na rusten ook klaar
| Tijd | Actie |
|---|---|
| T - 06:30 | Aanbrengen rub |
| T - 02:15 | uit koeling |
| T - 02:15 | Tomaat voorbereiden |
| T - 01:45 | kamado 100 a 110, aardappels en tomaat erop |
| T - 01:30 | slow start, 48 kern |
| T - 00:30 | slow klaar, tomaat klaar, kamado 200 a 220, rusten |
| T - 00:20 | afgrillen, kern 55 |
| T - 00:10 | rusten |
| T - 00:10 | Yoghurtdressing maken |
| T | alles klaar, eten |
- Liesstuk
- Zoete aardappel
- Courgette
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Griekse yoghurt
- Tomaat
- Parmezaanse kaas
- Yoghurt
- Peper
- Zout
- Peterselie
Griekse yoghurt (bijv 10% vet), peper, zout en gedroogde peterselie.