Staartstuk met gepofte aardappel en zoete aardappel

Voorbereiding

  • 4 uur van te voren uit koeling
  • Goed droog maken met papieren doekjes
  • Diamanten snijden in het vet, 7 a 10 mm dik
  • vlees rubben, zout op vet, rest naar eigen inzicht
  • 45 minuten van te voren vlees uit de koeling
  • Kapje van tomaten afsnijden, vruchtvlees/vocht eruit snijden/scheppen en bewaren.
  • Besprenkelen met peper, half vullen met parmezaanse kaas, peper, vruchtvlees, parmezaanse kaas, peper en dan kapje erop
  • Aardappel en zoete aardappel (eventueel met tijm) strak inwikkelen in aluminium folie
  • Aardappels op indirecte rooster, moet zeker 2 uur liggen
  • Tomaat op indirecte rooster, ligt tot het afgrillen
  • Kamado aan, naar 100 a 110 graden
  • 1 blok notenhout voor het roken
  • Staartstuk op de barbecue, vet boven, kerntemperatuur naar 48 graden
  • Staartstuk onder folie laten rusten, barbecue opstoken naar 200 a 220
  • Staartstuk boven directe hitte, kerntemperatuur naar 55 graden, iedere 1 a 2 min draaien.
  • 10 minuten rusten
  • Yoghurtdressing maken
  • Aardappels na rusten ook klaar

Tijdspad

Tijd Actie
T - 06:30 Aanbrengen rub
T - 02:15 uit koeling
T - 02:15 Tomaat voorbereiden
T - 01:45 kamado 100 a 110, aardappels en tomaat erop
T - 01:30 slow start, 48 kern
T - 00:30 slow klaar, tomaat klaar, kamado 200 a 220, rusten
T - 00:20 afgrillen, kern 55
T - 00:10 rusten
T - 00:10 Yoghurtdressing maken
T alles klaar, eten

Ingredienten

  • Liesstuk
  • Zoete aardappel
  • Courgette
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Griekse yoghurt
  • Tomaat
  • Parmezaanse kaas

Yoghurtdressing

  • Yoghurt
  • Peper
  • Zout
  • Peterselie

Griekse yoghurt (bijv 10% vet), peper, zout en gedroogde peterselie.