Staartstuk met gevulde paprika
- Gevulde paprika van te voren voorbereiden (zie onderstaand)
- 45 minuten van te voren uit de koeling halen
- Goed droog maken met papieren doekjes
- Diamanten snijden in het vet, 7 a 10 mm dik
- Goed inwrijven met zout (rondom) en peper (vlees).
- 45 minuten laten rusten en op temperatuur komen.
- Kamado naar 100 a 110 graden.
- Staartstuk en paprika’s op de barbecue.
- Doel is 48 kerntemperatuur. Vet boven, indirect verhitten voor zo’n 60 a 90 minuten.
- inpakken folie en 5 a 10 minuten laten rusten
- hitteschild weg onder staartstuk, kamado verhitten naar 200 a 220 graden
- Doel is 55 kern, iedere 1 a 2 min draaien.
- 10 minuten in folie laten rusten
| Tijd | Actie |
|---|---|
| T - 02:15 | uit koeling / pekelen |
| T - 02:00 | kamado 100 a 110 |
| T - 01:30 | slow start |
| T - 00:30 | slow klaar, kamado 200 a 220, rusten |
| T - 00:20 | afgrillen |
| T - 00:10 | rusten |
| T | eten |
- Kook de rijst
- Verwijder bovenkant paprikas en maak ze schoon
- Pel knoflook en snipper de ui
- Snij de courgette en tomaat in kleine blokjes
- Bak de ui in olijfolie tot ze glazig zijn
- Voeg knoflook toe en bak tot ze gaar zijn.
- Meng alles en breng het op smaak met dille, kerriepoeder, zout en peper
- Vul de paprikas
- 250 gram rijst
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 6 rode paprika’s
- 2 tomaten
- Halve courgette
- Feta kaas
- Dille
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout
- versgemalen peper
- olijfolie