Staartstuk met gevulde paprika

Voorbereiding

  • Gevulde paprika van te voren voorbereiden (zie onderstaand)
  • 45 minuten van te voren uit de koeling halen
  • Goed droog maken met papieren doekjes
  • Diamanten snijden in het vet, 7 a 10 mm dik
  • Goed inwrijven met zout (rondom) en peper (vlees).
  • 45 minuten laten rusten en op temperatuur komen.
  • Kamado naar 100 a 110 graden.
  • Staartstuk en paprika’s op de barbecue.
  • Doel is 48 kerntemperatuur. Vet boven, indirect verhitten voor zo’n 60 a 90 minuten.
  • inpakken folie en 5 a 10 minuten laten rusten
  • hitteschild weg onder staartstuk, kamado verhitten naar 200 a 220 graden
  • Doel is 55 kern, iedere 1 a 2 min draaien.
  • 10 minuten in folie laten rusten

Tijdspad

Tijd Actie
T - 02:15 uit koeling / pekelen
T - 02:00 kamado 100 a 110
T - 01:30 slow start
T - 00:30 slow klaar, kamado 200 a 220, rusten
T - 00:20 afgrillen
T - 00:10 rusten
T eten

Voorbereiding paprika

  • Kook de rijst
  • Verwijder bovenkant paprikas en maak ze schoon
  • Pel knoflook en snipper de ui
  • Snij de courgette en tomaat in kleine blokjes
  • Bak de ui in olijfolie tot ze glazig zijn
  • Voeg knoflook toe en bak tot ze gaar zijn.
  • Meng alles en breng het op smaak met dille, kerriepoeder, zout en peper
  • Vul de paprikas

Ingredienten paprika

  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • Halve courgette
  • Feta kaas
  • Dille
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie